2 Läs mer >>

Teresa och Vanessa

Bild från i torsdags. Vi drack te och åt kakor och spelade alfapet. Jag har redan nämnt att jag vann, men nu ska jag tillägga att både Vanessa och Teresa hade sina ordböcker. HA!
Vanessa har för övrigt världens bästa accent, hon säger mitt namn helt fint. :)

Klockan är tio här, så godnatt!

Pyjamasparty

3 Läs mer >>

Nu har jag för andra gången i mit liv (som jag kommer ihåg) blivit liknad vid en katt.
En kille sa att jag är söt som en kattunge.
Det var iallafall bättre än Carros kinesiska nakenkatt. Men jag saknar dig ändå!

Mjau

7 Läs mer >>
Jag är lite ensam just nu. Alla är på Time Out-konserten. Jag hade också kunnat gå för vi skulle inte alls göra något idag som jag trodde. Men biljetten kostade 60 dollar om man inte hade förköp, så jag sparade en del.

För allmän uppmuntran ska jag introducera Indiana Jones, patient på djursjukhuset Eagle's Nest som vi besökte förra helgen.

Ensam

5 Läs mer >>

Det är lördag förmiddag och jag har varit vaken i nästan fem timmar. Jag vaknade kvart över sju av ett alarm som jag glömde stänga av och kunde inte somna om.
Det har inte hänt så mycket spännande(förutom att Victoria knackade på mitt fönster och ville ha sin plånbok som hon glömde i min väska igårkväll..), jag tänkte mest bara upplysa alla om vilka fördelaktiga sms-priser som finns här.
Bara för att.
Jag sms:ar alla inom mitt nät för 1 cent. Och alla använder det nätet så det blir väldigt billigt. :)
Till Sverige kostar det ca 50 cent, nästan inget det heller.

I början var det väldigt konstigt att smsa på engelska, de använder förkortningar som ser skumma ut när jag skriver dem. För att jag inte är van, såklart. Men bra är det iallafall!

P.S Jag lär mig massa australiensiska slangord! :D

Sweet, ay?

0 Läs mer >>
Jag och Victoria hade mycket roligt. :)

Vi gick ner med Alex, James och Wade, sen träffade vi några andra och var med dem ett tag. Vi skulle gå hem med samma som vi gick ner med, men de gick till en fest. ( :S )
Vi träffade en kille som heter Matt (Matt-man!!) som kallade oss för Koala och Echidna, varför var lite oklart.
Själva majsfesten var inte så himla kul, men vi träffade massa människor. Jag är väldigt trött just nu, men vi ska inte göra nånting imorgon så jag kan sova länge. :)

Maise Festival

0 Läs mer >>
Idag har jag och Victoria tjockat oss på KFC igen. Det var också den första soliga dagen på hela veckan så det var överraskande varmt. Jag färdigställde mitt engelskaarbete i god tid före inlämning. (Tio minuter om man inte räknar med själva lektionen.) Eftersom jag och Anne var färdiga så ägnade vi tiden åt att prata på svenska och norska. Det gick lite segt i början, men sen blev vi bättre och blandade in Lani och Matt. Vi ställde jag och nej frågor på våra språk och sen fick de svara. Det var väldigt kul.

Och igår var mysigt också, vi spelade alfapet och jag vann. (För jag är bra på alfapet!)

Detta är väldigt stressigt och aningen osammanhängande, men jag är lite stressad för jag ska duscha och göra massa saker innan jag ska gå ner till Victoria och vidare till majsparaden.

Trevlig helg!

Fredag

2 Läs mer >>
Paus från engelskan. Att skriva preface(Jag är inte riktigt säker på vad det är, men iallafall) är inte så hemskt alls. Det är tillochmed ganska roligt. Fast det är mest för att man ska analysera saker vilket innebär att jag kan hitta på hejvilt.
Det är det roliga med det. Min nya version av nyhetsartiklarna var väldigt bra också, sa min lärare. Så nu känns det ganska bra. :)
Jag borde dock ha gjort lite mer av arbetet i skolan, men Anne distraherar mig. (Det är inte alls mitt fel. Inte.)
Vi pratar en massa istället för att jobba. Anne är från Norge så vi skulle utan problem kunna prata svenska/norska med varandra men det är konstigt nog svårare än att prata engelska. Märkligt.

Imorgon händer det grejer iallafall, jag ska gå ner på stan med Vanessa och Teresa, vi ska äta och sedan ska Vanessa sova över hos oss. Det blir hur kul som helst, för Vanessa är jättekul. :)
Mer om det senare. (kanske)

På fredag så är det avslutning på majsfestivalen. Ja, de har en majsfestival här. Och som om inte det räckte så utses det även en "maise queen". De har en parad på fredag kväll på huvudgatan, så där kommer ni hitta mig. Jag är dock inte säker på sällskapet än, men senare så ska jag möta upp en kompis, (här kommer rubrikreferensen) Khulani. Hur coolt är inte det namnet? Jag har aldrig hört ett liknande. Eller åtminstone inte träffat nån som heter nåt liknande.

Nu måste jag fortsätta med mitt arbete.

Världens coolaste nam...

7 Läs mer >>

Jag har himla svårt att sätta mig ner och skriva vad jag gör. Det är inte så att jag ínte gör nånting, men det känns bara omotiverande. Eller nåt.

Men för att göra vissa (pappa...:P) till lags så ska jag blogga iallafall. Eller försöka åtminstone.

När jag vaknade i morse så regnade det ordentligt, trevligt värre. Men jag tröstar mig med att det är andra gånger jag ser regn på mer än en månad, så det är inte så himla farligt. Jag gjorde i ordning min lunchlåda (onej, ingen superlyx med varma mål och grejer som i Sverige) och  sedan bar det av till skolan.
Idag hade jag Matte, Engelska, Outdoor Ed och Visual Art. Jag är nästan klar med engelskan, den ska vara inne på fredag. Fast jag lämnade in en del idag och han kanske tycker det är värdelöst.
Iallafall så gick jag ner på stan med Victoria, vi åt och gick runt på stan lite och provade massa klänningar. Sedan mötte vi Suzanne och fick skjuts hem. Vi drack te och åt äppelkaka och Victoria fick se hur min Skandinaviska hy ser ut på vintern. "Transparent". Haha.
Hon sa också att hon inte vill träffa mina kompisar när (om) hon kommer och hälsar på mig nångång. Det var för att jag berättade hur ni är. Nej, allvarligt så var det för att hon tyckte ni var så snygga. :D

Sedan gick hon hem och jag och Isabel såg en film. Room with a view. Den var en klassiker sa hon, rätt bra, fast jag tittade inte så noga.. :P
En sjukt dum sak är att dvd:er görs på nåt skumt sätt så att man inte kan titta på dem överallt. (Det där lät jätteskumt, men iallafall.) Så min gåva (Solstorm) fungerar inte här så om vi ska se den så måste vi titta på min dator eller nåt.
Det är säkert inga nyheter för de flesta, men jag hade ingen aning. :S

Godnatt iallafall, för i morgon har jag mycket att göra. Tyvärr inte så mycket roligt. :(

Saknar er!

Bloggtorkan är svår, ...

3 Läs mer >>

Just nu är det en månad och ca 6 timmar sedan jag klev av planet i Cairns och fick fylla i komplicerade formulär om vad jag hade i min resväska. En konstig sak är att jag minns nästan allting väldigt detaljerat, t.ex. vad de som hämtade mig hade på sig och vad de åt till frukost. Jag minns dock inte vad gatan som vi åt på hette. Den var tydligen känd.
Iallafall så känns det som att jag har varit här i fyra dagar snarare än fyra veckor. Tiden går alldeles för fort känns det som. :(

Annars så är allt bra, jag är frisk och molnen har slutat blockera solen vilket de har gjort under veckan. Jag sörjer min uteblivna kanotpaddling lite, det lät som att de hade jättekul. Om inte annat så hade jag velat titta på för att skratta när folk ramlade i vattnet. För det gjorde de ofta enligt Teresa. :P
Jag har också lyckats skaffa mig ett fungerande australiensiskt SIM-kort, det tog bara en månad, snabbt eller hur?

Ha en bra helg :)
Fast min helg verkar bli tråkigare än den förra.

1

3 Läs mer >>
Eftersom idag har varit den mest bortslösade dagen hittills så tänker jag inte bemöda mig att berätta vad jag har gjort. För det är ingenting. Däremot så ska ni få veta vad jag borde ha gjort med tiden som jag ägnat åt att sova och stirra i luften.
Detta är alltså vad jag inte har gjort idag:

- Engelskan. Fortfarande inte. Men jag gör ju alltid klart min arbeten precis innan de ska lämnas in så det är väl inte så stor skillnad.
- Visual art. Borde ha ägnat ett tag åt att välja konstnärer och stirra på deras verk, men det får bli en annan dag.
- Städat mitt rum. Det är egentligen ett mycket lätt jobb eftersom jag i princip bara har kläder och skolgrejer. Men jag var för trött idag. Och det ser inte så hemskt ut egentligen.
- Vad som helst som innefattar nån form av hjärnaktivitet. Det var rätt tomt på det idag.

Annars så ska jag snart äta middag, nån salladsgrej med potatis och "not-bacon". Det är ett rätt kul namn. Jag gissar att det är nån sojaprodukt eller nåt..

Bara för att göra nån...

3 Läs mer >>

Som vanligt när det gäller sjukdomar är timingen oslagbar. Precis när allt löste sig med kanotturen så blir jag förkyld och kan inte åka iallafall. :( Typiskt.
Det kanske är därför som jag har frusit så mycket? Eller så är det därför jag har blivit sjuk. I vilket fall så är det inte kul.
Den ljusa sidan är iallafall att jag kan göra mitt engelskaarbete. Det är en del kvar på det. Jag är dock inte så sugen på att börja med nästa arbete, för det är att läsa nån bok och sen skriva en monolog baserad på den. Då gillar jag nyhetsartiklar bättre. För nu fattar jag iallafall vad det är jag ska göra.

Annars undrar jag vad jag egentligen gör i skolan. Dagarna bara försvinner men jag minns inte vad jag har gjort på lektionerna. Den enda lektionens som jag minns vad jag gör på är matten. En konstig sak med det är att det borde vara svårt eftersom jag inte har gjort det förut och det är dessutom på engelska. Men det är det lättaste ämnet jag har som inte är praktiskt. 
Jag och Vanessa åt lunch på terasserna idag. Jag gillar att vara där för det är människor där, men det är inte helt riskfritt. Alldeles nedanför ligger nämnligen 'sportovalen' där de idrottsintresserade ägnar sig åt att sparka/kasta/slå diverse bollar som ofta och gärna(verkar det som...) kommer ur kurs. Men vi blir inte träffade. (Så ofta.)

Nu ska jag kurera mig litegrann! (TE!!!)

Onsdag

3 Läs mer >>

Idag fick jag och Victoria gratis strips på Kentucky Fried Chicken, killarna i min Outdor Ed. klass sparkade en padda(elakt!! :( ), vi gjorde ingenting på Visual Art, vi(jag, Anne och Victoria) träffade en kille med helt sjukt blåa ögon och jag måste som väntat ändra mitt engelskaarbete. Inte för att jag har lagt ner så himla mycket tid på det iallafall.

I övrigt finns inte så mycket att säga förutom att jag ikväll ska placera mig väldigt nära kaminen.

Tisdag

3 Läs mer >>

Efter ett längre blogguppehåll på ca tre timmar tänker jag uttrycka min förvåning över ett par saker:

* Jag har dubbla byxor, kofta och skor och jag häller i mig te. Varför fryser jag? Till och med mina händer är kalla, och de är alltid varma.

* Med jämna mellanrum dyker det upp reklam för diverse asiatiska kvinnor i reklamfältet nedanför det senaste inlägget. De brukar ju vanligen anpassa sig något efter bloggens innehåll. Jag kan inte minnas att jag skrivit nåt som kan kopplas till det. Jag befinner mig inte ens i Asien.

* Och som vanligt när jag ska skriva ett inlägg där jag räknar upp saker så glömer jag alla. Men jag skrev ett par och det är ju två, eller hur?
Så jag kan passa på att berätta om att vi hade bågskytte idag. Jag lyckades träffa tavlan flera gånger och det är stora framsteg. :) Roligt är det iallafall!

(Ha en bra dag alla ni som precis har vaknat fast jag snart ska gå och lägga mig...)

Funderingar

5 Läs mer >>

... väder: Molnigt. Det blåste hela dagen. Ingen sol. Brrr....
...sötaste: Mrs. Grimshores dotter. Jag får hål i tänderna! Hon vad med på informationsmötet om min allergi och sen när de gick så sa hon till mig: Vi ses i mitt hus! :):):)
...fusk: Jag och Ellie gjorde snabbresearch om Michael Kempson på Visual Art. Vi fattade inte vad han försökte säga med sina målningar så vi hittade på det mesta.
...lunch: Smörgås med sylt. Det är konstigt, jag tycker det känns som efterrätt.
..outfit: Lila och gul skoluniform.(Såklart!) I härligt material som blir statiskt när man sitter.  

Annars har jag varit downtown och köpt batterier till min kamera, missade precis Victoria så jag fick gå själv. Måste fixa min mobil till det australiensiska nätet. Men det är så omständigt så jag skjuter upp det hela tiden.
Jag hade en väldigt lugn dag med Visual Art, Multimedia och Outdoor Education. Sedan gick jag på ett möte om min allergi, mest för att de som inte känner mig ska veta hur jag ser ut om jag nu skulle få en reaktion.
Jag kanske inte kan följa med på kanotturen på torsdag heller p.g.a allergin. Det känns lite trist, men om jag ska vara ärlig så har jag inte så stor lust att åka just nu. Det är så kallt hela tiden och det känns ju lagom lockande att ramla i forsar. Dessutom så har jag bytt Outdoorklass. Jag hade hellre åkt med den andra klassen.
Men v i får se hur det blir.

Nu ska jag dricka lite te. (Jag dricker typ mer te här än i Sverige! )

P.S Jag saknar er! <3


Måndagens...

6 Läs mer >>
Den här helgen har lätt varit bäst hittills! Sightseeing i all ära, men det är inte så kul att göra det hela dagarna varje helg.
Och eftersom jag hade så roligt så måste jag givetvis dela med mig:

Fredag:
Det. var. jättevarmt.
Skoldagen var mindre bra eftersom mitt engelskaarbete är ganska mycket fel så och det ska in om två veckor. Det som är fel är dessutom bara halva arbetet. Bra.
På recessen höll jag värmen borta genom att prata om snö med Wade. (Jag namedroppar för att visa att jag har vänner ;) ) 
Sedan gick jag hem och gjorde ingenting, men då kom Victoria förbi och vi gick till utsiktsplatsen som är ca 50 meter från mitt hus. Hon hade sett några snygga killar åka dit, men de var inte kvar. :P Eller så åkte de aldrig dit.
Men vi ledsnade och då gick vi ner på stan och fikade och tittade på folk. På vägen hem så stannade vi på en rugbyplan, la oss i gräset och tittade på solnedgången. Vi gick hem, men sen ringde Victoria och frågade om jag ville sova över hos henne, vilket jag gjorde. Vi såg på film och åt Brasilianskt ris som hon lagade. Jag och Victoria skulle egentligen ha varandras värdfamiljer, men eftersom jag inte kan bo med djur så var vi tvugna att byta. Jag är lite besviken, för det huset är litet och gulligt som de flesta husen här, men mitt är stort. Och kallt. Och Victoria har heltäckningsmatta i sitt rum medan jag fryser fötterna av mig om jag inte har skor på morgonen. Men det gör inget. :P

Lördag:
Jag och Victoria ville gå till utomhuspoolerna för det var bra väder igen. Jag fick låna en bikini av henne för jag hade inte med mig nån och vi orkade inte gå och hämta en. (Det är uppförsbacke hela vägen. Min ursäkt.) Iallafall så är Brasilianska bikinisar väldigt små. Victoria är större än mig men bikinin var ändå mindre än min egen. :S
Men den lilla bikinin kom aldrig till användning, för vi gick ner på stan istället. Vi köpte en frisbee, jag tog ut pengar och så drack vi ischoklad. En sak jag upptäckte då var att jag förstår portugiesiska rätt bra, Victorias mamma ringde och jag förstod vad hon pratade om.
Vi gick tillbaka till rugbyplanen(vårt nya stamställe?:P) och kastade frisbee ett tag innan vi gick hem.
På kvällen kom Anne och vi gick och såg en talangtävling på skolan, det var sjukt hur bra vissa var. En nioårig tjej spelade piano och sjöng en låt som hon hade skrivit själv, och hon lät som tjugo när hon sjöng.
Fast det var väldigt segt på slutet för de höll nämnligen på i tre timmar. Men det var trevligt ändå och vi träffade lite folk.
Sedan gick vi hem till James och pratade ett tag tills Isabel skulle hämta mig. Men hon hade glömt mig, så hon kom och hämtade mig i pyjamas. :P

Söndag: Idag var jag på en barbeque. :) En tjej som heter Erin fyllde 16 så jag och Teresa var där med massa andra och åt god mat och hade mjölkrig. Vi såg på ca 45 min av Sweeney Todd och åt äckligt mycket sötsaker. De hade minimuffins med glasyr som var jättesöta. (På flera sätt...)
Vi var där från tio till fyra, så jag har inte fått något annat gjort idag.
Jag ska äta lite och sedan duscha, för det var väldigt varmt idag med. :p

P.S. Rubriken kan ni ju fundera över...

I tap that!

3 Läs mer >>
.. har vissa märkliga reklamer. Ett exempel: För att sälja en mobiltelefon med touchscreen beskrivs det hur nöjda Rodney's kraftiga fingrar är med mobilen. Ett annat exempel är en reklam för kosttillskott där en tecknad fisk och en lika tecknad räka bråkar om vem som är bäst på att göra saker. Kommentarer är överflödiga.

... är väldigt mycket kallare än jag trodde. De senaste två dagarna har jag frusit ihjäl under rasterna. Jag vet att det är vinter, men ändå.

... Här skulle jag skriva något mer men jag har glömt vad. :S


Igår var jag 'downtown' med Victoria från Brasilien. Vi åt Kentucky Fried Chicken (inte så gott), köpte ett australiensiskt SIM-kort till mig, gick till W och köpte massa saker och TimTams. Det var däremot gott, choklad med nåt mousseaktigt inuti. Sedan gick vi upp till utsiktsplatsen på Hallorans Hill och upptäckte en grillplats och bestämde oss för att dra dit ala utbytesstudenterna och grilla nån kväll. (Vi är åtta stycken, alla är tjejer.:P)

Idag har jag inte gjort nånting. Jag kom hem vid ett efter ett möte med Ann (jag tänker inte skriva Mrs. Grimshore även om det är det jag kallar henne. Eller borde kalla henne :P) Hon hade inte så mycket att säga, vi fick fylla i en enkät om hur vi hade blivit mottagna på skolan och vad vi tycker om ämnena. i 'comments'-fältet så skrev jag,  'I love Australia. =)'.
Nv-fjäskandet har satt sina spår. x) Inte för att jag inte menade det då, för det är rätt trevligt här.

Övriga detaljer är att jag har ätit soppa till middag, haft en diskussion med Vanessa och Teresa om huruvida tårtor och liknande är mat(vi vet ju alla att det inte är det, men de är ju från Frankrike och Tyskland..:P) och bytt Modern History mot Visual Art. Första lektionen hade jag igår och då kändes det som att jag begick ett misstag när jag valde vad jag skulle byta till för vi ska ha ett gigantiskt assignment där man ska analysera och jämföra verk av två konstnärer som av nån anledning gick emot normerna under sin tid. Men idag fick jag lite papper och läraren gav mig lite böcker om lämpliga konstnärer så det går nog bra. Om inte så är det ändå bara fem månader, efter lovet så väljer man om.

Jag har förövrigt sett ett näbbdjur och ett gäng kängurur. Inga bilder finns, det var för mörkt, men näbbdjuret var sjukt litet. Det var verkligen mini. :P

Hoppas ni har det bra :)

Australien ...