1 Läs mer >>
Ni vet när man har planerat lite dåligt för sin utlandsflytt och helt missar en av årets trevligare tillfällen, Fettisdagen. (Äta semlor! Mums) Så är man lite deppig över det och får dessutom se en miljon Facebook/Instagrambilder på folk som äter semlor och så tänker man att man kanske kan strunta i baguetter och croissanter ett tag och baka egna semlor. Så får man veta att de inte säljer jäst i vanliga butiker i det här landet, och att man måste gå till bagerier och köpa det. Det låter ju ganska jobbigt och då tänker man att det kanske går med bakpulver. Man googlar recept, hittar flera som fått bra kommentarer. Man handlar ingredienser, bakar - och så blir det typ scones. Man blir besviken. Då lägger man ner projektet och tänker att man kan klara sig till nästa år.
 
Några veckor går och så är man ute och går med en vän, och bestämmer sig för att gå till Svenska Institutet för att de har ett svenskt café där. Kanelbulle och kaffe med påtår kanske? Lyckan som uppstår när man kommer dit och ser att de har semlor är svår att beskriva.
 
                
Chloe var fikasällskap
Fikalyckan

Annars är det bara bra, har dock varit lite småsjuk i en vecka nu vilket är extremt irriterande eftersom jag itne har vågat träna och mitt gymkort är jättedyrt. Jag är lite leds ibland, men snart ska familjen åka bort en vecka så då får jag ledigt och vi får alla en paus från varandra, skönt eftersom vi är så tätt inpå varandra hela tiden. Men oftast är det bus och mys!
Bisous!

Svenska Institutet

2 Läs mer >>
Blev ombedd att sitta barnvakt ikväll så Märta och Christoph kunde få lite barnfri tid och äta ute och ta ett glas vin. Det är inte så mycket begärt, det är ju ändå kvällstid och barnen sover. Dock så har Lucas den senaste tiden i princip sovstrejkat och skrikit i minst en timme på kvällarna innan han har somnat. Inte optimalt om man är ensam och dessutom har en tvåmånaders bebis att ta hand om samtidigt. Men - ikväll så har båda sovit som stockar! Lucas var på väg att börja skrika när jag la honom, men då tog jag honom i famnen en stund tills han blev lugn, sedan accepterade han att jag la honom. Jag var kvar i hans rum en stund, sedan sa jag godnatt och gick. Inte ett ljud sedan dess. Noah vaknade och började gny precis när jag kom från Lucas rum, så jag plockade upp honom och vaggade honom lite och han slocknade som ett ljus. Båda sover fortfarande, har till och med varit och kontrollerat att de andas.

Ni kan kalla mig Child Whisperer.

Barnvakt en fredag

0 Läs mer >>
Hej era stackars försummade bloggläsare, jag sköter mig rätt dåligt här. Jag är så fruktansvärt trött nästan hela tiden och då är bloggande inte det man är mest sugen på. Men det blir nog lite bättre snart. Fram tills nu har vi (här i huset) kört på lite hur som helst med mitt jobbande, jag har alltså inte haft några specifika jobbtider. Det är lite tärande eftersom jag då inte riktigt har kunnat känna mig ledig när jag är i huset och har haft dåligt samvete när jag har varit borta för att jag har tänkte att Märta kanske behöver hjälp. (Såvida det inte är helg eller barnen sover) Men idag hade vi ett litet samtal om det eftersom jag har varit här i lite mer än en månad, och de höll med om att det skulle vara bra att få lite tider. Givetvis går det inte att skriva i sten eftersom vi lägger upp dagarna efter barnen, men några timmar här och där kan man bestämma att jag är ledig så att jag kan gå och träna eller stanna i Paris efter mina lektioner. Lite ro för själen. Annars är vi alla nöjda med läget, jag trivs och månaden har gått jättefort.
 
Något annat trevligt som har hänt är att det kom finbesök från Sverige i helg, väldigt mycket mys!
 
 
Lite mys idag! (Förlåt för felvänd bild, men det går inte att (eller så har jag bara inte listat ut hur man gör) vända bilderna i bloggverktyget och jag vände den inte innan jag laddade upp den.)
 

Superbloggaren osv.