3 Läs mer >>
Vi har tjejhelg här nu. Det är Victorias sista helg innan hon åker hem så vi hittar på massa kul. I fredags var det mitt hus som gällde, middag och film och nattpromenad till utsiktplatsen. Igår gick vi på 18års fest, det var också trevligt, och idag är det P-night hos Victoria. Vi ska klä oss P och äta P och göra P, vad nu det ska betyda. Spännande.
Min P-klädsel blir iallafall intressant. Jag och Victoria satt länge och funderade på saker som man kan klä sig till som börja på P(Penna var en tanke..) innan jag kom på det lysande förslaget prostituerad. Jag har ju mina slamp-klackar, haha. Men bara lugnt, vi ska inte röra oss utanför huset, annars hade jag aldrig klätt mig så. Bara för att klargöra.

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan ska jag gå ner till Victorias hus. :)

Girls' weekend

7 Läs mer >>
Jag har nog förlorat en kär kamrat och ständig följeslagare. Något hände på efterfesten i torsdags och sedan dess har jag varken sett eller hört något. Vi har gjort mycket fint tillsammans.

NÅGON JÄVEL HAR SNOTT MIN KAMERA! :(

Haha. Mest troligt så är det så, men jag ska höra mig för bland mina vänner när de kommer hem från schooliesveckan, det kan ju vara så att den ramlade ur min väska eller nåt. Så det kanske kan bli en återförening om jag har tur.
I övrigt så var både Valedictoryn och efterfesten jättejättejättekul! Lite småsegt under middagen bara, men att titta på hur alla studenterna anlände var roligt. Det var folk som kom på enhjulingar, i en polisbil, i en kundvagn och i limousiner. Två tjejer kom i en gigantisk jättebil. Den var helt enorm, man kunde lätt gå upprätt under den!
Min favorit var ett gäng tjejer som kom i en lastbil, de spelade partymusik och dansade på den där lyftsaken. Ni vet, backluckan som man kan köra upp och ner. :p
Och efterfesten. Seriöst den roligaste festen jag nånsin varit på. Det var en jättestor lägereld, dansgolv med DJ och massa människor. Jag vågar inte säga hur länge vi var ute(haha... det var länge.), men jag har inte haft så roligt på ett bra tag!

Annars har det inte hänt så mycket sedan sist. Alla proven och inlämningsuppgifterna är avklarade. Jag tror det gick bättre än väntat med mitt bildprojekt, men matteprovet gick jättedåligt. Godkänt om jag har tur. Det var seriöst det sämsta matteprovet jag nånsin skrivit. Och min mattelärare är inte så förtjust i mig till att börja med heller så jag känner mig lite osäker. Ingen större fara dock för det är ganska ömsesidigt.
Veckans besvikelse inträffade igår, jag och Anne var ute på stan och så kommer det fram en man och frågar om vi vill ha en gratis hårklippning. Jag är inte helt lättlurad, men jag ville gärna ha en gratis hårklippning så jag frågade om villkoren. Det enda villkoret var att man inte fick välja frisyr och den som de skulle klippa var nån jättemodern sak som kräver massa stylingprodukter och en timme på morgonen eller nåt. Jag blev besviken, för jag har alltid hoppats att jag ska stöta på nån frisör in training eller nåt som klipper folk gratis. Klippa håret är dyyyyrt!

Nu har jag iallafall lov. Eller det är inte officiellt lov än, men jag har inte skola imorgon. Jag tror jag förväntas vara i skolan på fredag men isåfall kommer jag inte ha lektioner. Så det är lov! Åtta veckor. Det känns bra.

En förlorad vän

1 Läs mer >>
Jag hade precis skrivit ett långt inlägg om vad som har hänt medan vårat internet har varit nere. Men det försvann. :(
Och jag ska snart iväg och göra matteprov så jag tänker inte skriva om det nu.

Men det är sista skoldagen idag!! :D

Neeeej.

1 Läs mer >>
Nästan helt klar med matten nu, känner mig väldigt nöjd. Jag har inte ens tjuvtittat på Teresas, jag har gjort allting själv!
Förutom en uppgift, den var knäpp så hon ska hjälpa mig imorgon. Sedan är det bara renskriva kvar och det hinner jag ta på fredag innan lektionen, om inte tidigare.

Annars så var jag och Victoria ner på stan och hjälpt Ina att hitta skor till imorgon, handlat ingredienser och lite andra småsaker. Jag råkade även köpa en fin skjorta som jag planerar att ha på efterfesten (valedictory), ifall vi nu kan komma iväg. Det är lite svårt att hitta nån som kan köra oss nämnligen.
Jag är iallafall jättetaggad för imorgon! Det kommer bli så roligt. Fast samtidigt är jag ju ett leset barn för jag har så många vänner som slutar skolan nu. Och nästan alla ska ju flytta också, ännu tråkigare.
Ljuspunken med det är ju dock att vi blir äldst på skolan och får ha specialtröjor (som vi förövrigt fick idag) och sånt. Men det väger bara nästan upp det :p

Jag funderar också på att ändra min blogglayout, nu när jag har egna australienbilder så kanske jag ska använda dem och inte sådana som jag har stulit ritat. (haha;) )
Och med lite kass humor så avslutar jag inlägget. (och dagen, jag är trött!)

Flitig

1 Läs mer >>
Det känns igen. Nästa vecka är sista skolveckan, och alla inlämningsuppgifter som man har samlat på hög ska nu färdigställas på ett par dagar. Dock är det ganska lugnt för min del, bara tre assignments att göra. Tyvärr så är förutsättningarna lite dåliga just nu. Varför?

Matte: Ungefär sex uppgifter som handlar om sinusgrafer och så. Det är relativt lätt, men tyvärr så har jag tappat mitt USB-minne, och i den fanns programmet som vi behöver för att få fram graferna. Den ska in på fredag, men vi får ingen mer tid i skolan. Idag kan jag inte jobba, och knappast på torsdag heller. (Valedictory! :) ) Det lämnar - onsdag. Ifall jag inte jobbar på lunchen i skolan då.

Ja, det var väl det som var det jobbiga. Bild så är jag typ halvfärdig, men jag kan göra klart det i sista i helgen. Och min engelska uppsats som jag skrev i söndags fick jag tillbaka idag, och den är godkänd. Men jag kan få mer än godkänt om jag ändrar lite småsaker, vilket jag ska göra om jag har tid i helgen. Annars är det bara ett matteprov nästa vecka, men det är inte så farligt det heller, för jag fick ju Vg på förra utan att plugga.

Så det var visst inte så stressigt ändå. Bara det att jag måste göra ungefär 4 uppgifter på en eftermiddag, med komplicerade grafskisser och sånt där annat trevligt.

Strax-före-lovet-stre...

7 Läs mer >>
Ibland ser man ut som en sur tolvåring som ser ut att vara halva storleken av den sjuttonåring som man vanligtvis är. Har man riktig otur så fångas det på bild.



Ibland...

4 Läs mer >>

Okej. Japaner är officiellt mitt favoritfolk. Speciellt söta utbytesstudenter som bor hos oss och lämnar gulliga brev när de åker. Tre tjejer den här gången, och de var så söta så att jag nästan fick hål i tänderna. När de skrattar så täcker de för ansiktet med händerna och de skrattar ofta. När de inte förstår vad man menar och när de blir generade.
Och så är de sådär entusiastiska! (Ååååååh!) :) Man kan inte annat än gilla dem.

De här var dessutom extra älskvärda. I fredags kväll så skulle jag gå på en tillställning så jag hade klätt upp mig lite och sminkat mig. De tittade lite på mig och pratade lite japanska och sedan sa de: You are hot!
Det gjorde hela min kväll, så himla gulligt!
De åkte vidare i morse, men de lämnade små brev till oss, helt fint ihopvikta. I mitt stod det:
You are a very x2 cute girl. We want to go to Sweden, can we please stay at your house? Of course you can come to Japan and stay at our house. You'll be happily ever after. Please can we keep in touch?

Jag ville bara behålla dem!



Annars har helgen varit ganska händelselös. Jag gick upp till utsiktsplatsen och satt där i en timme. Man märker verkligen hur starkt solen lyser för när jag kom hem hade jag jättetydliga linjer efter mitt linne.
Idag har jag bara slöat runt och skrivit färdigt min engelska. Analytisk uppsats på 600-800 ord. Nu är jag iallafall färdig och jag har mer än 800 ord fast jag hoppade över lite saker som de rekommenderade att skriva om. Jag kommer säkert få lägga till dem iallafall, haha.
Nu har jag bara matten kvar, ett jättetråkigt assignment. Teresa är nästan färdig och hon är bra på matte. Jag kanske borde låna hennes ett tag? ;)
Och sen måste jag kludda lite ansiktshalvor också, bildprojektet ska in måndag nästa vecka. Inte i morgon, men måndagen efter. Mitt projekt är helt värdelöst och jag gör ett jättedåligt arbete, men jag orkar helt enkelt inte bry mig. Jag hade nog tillräckligt bra på teorin för att klara godkänt i betyget.

Nej, nu ska jag göra lite mer nytta tror jag. Eller bara slöa en stund. Det är ju ändå hela två veckor till lovet. Herregud. ;)

Japaner

7 Läs mer >>
Jag har inte det minsta lust att blogga nu. För det första så händer inget intressant, och jag tycker det är ganska meninglöst att skiriva inlägg som handlar om att jag har gjort ingenting. Vilket har hänt.
För det andra så är det näst sista skolveckan innanvilket betyder att jag måste göra färdigt massa assignments. Eller, det är egentligen två veckor kvar, men sista veckan är slutprovsvecka.

Så jag kommer nog inte skriva så mycket. Tänkte bara säga det.

Orka...

9 Läs mer >>

I söndags åkte vi alltså till Port Douglas, och som sagt var det en av de bästa dagarna hittills.
Vi steg upp klockan sex på morgonen för att vi skulle hinna i tid för att äta frukost med fåglarna. Man får en jättebra frukost buffe som man äter med halvtama fåglar som skuttar/flyger/vaggar runt. Det var hur mysigt som helst, fast vi inte hade så mycket fågelsällskap. Eller det kanske var bra egentligen med tanke på var de kan ha varit, men de var ju inte vilda fåglar så. De flesta var inte skygga, en andliknande fågel sökte igenom min väska och tuggade på Teresas jacka och jag blev nästan skalperad av en kakadua. Den flög precis över mitt huvud och jag blev jätterädd. I övrigt hände inte så mycket intressant, men det var en kul grej att göra. Och frukosten var som sagt jättebra!

Sedan gick färden till djurparken som omgav fågelrestaurangen. Eller det är väl inte riktigt som en djurpark eftersom djuren i princip går lösa och man kan köpa mat och mata dem och så.
 Där ville jag och Vanessa ialalfall hålla i en koala, vilket vi också gjorde. Det var ganska trevligt, men det var parningstid och då har hanarna en speciell(väldigt stark) doft som de gnuggar av på träden. Det stack lite i näsan. Men det var så värt! Koalor är söta.
Efter det så gick vi runt och kikade på de andra djuren. Det fanns en Cassowary(väldigt sällsynt jättestor fågel), extremt många varianter av fåglar, diversekängurusorter, krokodiler och emuer. Och trädkängurur! Som jag för övrigt inte riktigt fattar grejen med, Isabel och Teresa är extremt fachinerade av dem. Visserligen är de svåra att få syn på, men ändå.
Kunde inte ens ta nån bild på det, för den bara satt där, på alldeles för långt avstånd.
Jag gillade kängururna bäst iallafall.
Efter detta så for vi in till själva staden för att titta lite på marknaden. Det var inte så mycket med det, ganska likt vilken marknade som helst förutom att vissa sålde aboriginkonst och man kunde köpa färska tropiska frukter.
Jag fick frågan om jag var amerikan av en försäljare, jag sa "Nej, jag är från Sverige." Svaret på det var ganska otippat: "Jaja, det är samma sak. Rikt land, fattiga männsikor."
Men eftersom just den här färsäljaren gjorde jättefina nämnhalsband så blev han förlåten och jag köpte ett. Samma försäljare sa också att svenskar och danskar är väldigt exotiska för resten av världen. Och väldigt snygga sa han också. Jag blir alltid så ställd när folk säger det, för vad svarar man liksom?

När det närmade sig eftermiddag så bar det iväg mot stranden. Det var så efterlängtat, när jag tänkte mig Australien så tänkte jag ju att jag skulle bo vid kusten och hänga på stranden jämt. Det här var första gången och jag har varit här i mer än tre månader. Det är lite irriterande med dessa kubmaneter dock, för de är tvugna att skärma av en liten del för att man ska kunna bada där. Avskärmningen gör tyvärr att vågorna nästan försvinner, vilket är lite sorgligt eftersom det är halva grejen med att bada i havet. Det var iallafall jättevarmt i vattnet, och det var alldeles blått.

Sedan åkte vi hemåt, gjorde bara lite stopp på olika utsiktsplatser. Dagen avslutades med strips på en strand nära Cairns. Denna dag blir nog ganska svårslagen. Eller inte när jag tänker efter, jag ska ju fira nyår på en båt i Sydney Harbour.

Och för att ni gillar bilder:

   
Den nyfikna anden, Pelikan och en Cassowary.

 
Hälsa på Aussiedjur! :)

 
Four Mile Beach och hatt från marknaden.



Finaste namnhalsbandet som jag köpte. Han stod och gjorde dem medans man väntade, det tog sådär fem minuter!!


På en utsiktsplats. Jag gillar den här bilden. :)

Port Douglas: Fullver...

0 Läs mer >>
Snälla du. Om du vill smsa så gör det gärna, men snällasnälla tänka på tiden. Vi är nio timmar före här. Det börjar bli lite jobbigt att vakna vid femtiden på morgonen. :P

Och vi har inte ens likadana tänder!!! ;)

Ett meddelande till l...

5 Läs mer >>
Idag var en av de bästa dagarna hittills. Vi lämnade Atherton i ösregn men kom fram till strålande sol, åt frukost med fåglar, jag höll en koala och matade kängurur, vi gick till stranden och badade i havet som var klarblått och jättevackert.
Mer om det i morgon.

Men bara för att det inte ska bli jättetråkigt, lite bilder som jag laddade upp for ett tag sedan men aldrig publicerade:


Ellie och jag provar hattar på Yungaburra Folkfestival


Jag och Anne


Födelsedags barbeque! (Fast detta var två månader sen eller nåt :P)

Port Douglas

4 Läs mer >>
Så känns det iallafall. Tiden går så snabbt här! Veckorna bara försvinner och egentligen så vill jag ju dra ut på det, litegrann iallafall.
I helg har jag iallafall planer. På söndag ska vi åka till Port Douglas över dagen, det är en jättefin kuststad. Jag hoppas på stranden men jag tror att vi skulle gå på nån marknad eller titta på sevärdheter. Det är egentligen alldeles för varmt för att jag ska ha lust att göra det. Bara av att promenera hem så svettas man floder och smälter bort. Det är ju i och för sig uppförsbacke i stort sett hela vägen, men iallafall! Det är extremt varmt, och egentligen är det inte ens varmt än. (Betyder-det kommer bli ännu varmare.) Idag och imorgon så ska jag iallafall försöka göra lite skolarbete. Matte-assignment, bildprojekt och engelska, som utbytesstudenterna för övrigt får extrem särbehandling i. Vi ska block exams och skriva en bokanalys baserat på en fråga som egentligen är hemlig fram tills man ska skriva den. Men, eftersom engelska är vårat andraspråk så har vi fått en annan fråga som vi fick veta idag. Så nu har vi två veckor på oss att skriva analysen och vi får dessutom lämna in den för rättning en gång. Vi måste skriva den under själv provtiden, men vi får ta med oss det som vi redan har skrivit och bara skriva det igen. Det innebär att jag bara har ett prov att plugga till. Anne har fyra om man gör som jag och räknar bort engelskan. Och det gör man.
Nu ska jag ta och läsa ut boken som jag ska analysera, To Kill a Mockingbird för de som är intresserade.

Fredag hela veckan

3 Läs mer >>

Jag sitter här och försöker berätta om min dag, men det blir bara svammel av det. Jag börjar berätta om en sak, växlar till en annan och sedan kommer jag tillbaka till det första igen. På två meningar eller så.
Så idag får det räcka med det här.

Osammanhängande

3 Läs mer >>
En sak som precis slog mig. Med tanke på tidsskillnaden (som numera är nio timmar p.g.a. vintertid.), skulle jag kunna skicka ett mejl till nån i Sverige och sedan få tillbaka ett svar, innan jag har skickat mejlet? Om man ser till vilka tider som står i mejlet alltså. Eller skulle tiderna på nåt sätt 'översättas' så att personen skulle få mejlet i Sverigetid fast jag skickade det i Australientid? 
Det här låter nog ganska puckat för jag förstår inte riktigt själv vad jag skrev. Jag är trött och svamlar.
Men tanken var god och jag bloggar iallafall. (Tredje gången idag!!).
Jag får helt enkelt göra ett litet experiment. 

En tanke

0 Läs mer >>
..en sak jag nämnde om viktuppgång. Det är inte, jag säger det igen, inte jag som har gått upp sju kilo. Jag skrev ju att mina kläder fortfarande passar! Det hade de inte gjort om jag hade gått upp så pass mycket med tanke på min längd. (Korthet?)
Ville bara klargöra det.

Angående...

10 Läs mer >>
Och ingen är gladare än jag! =D

Free Dress Day!