2 Läs mer >>

I går kväll var jag och tittade på när elever som har presterat bra i skolan eller i sport under året fick lite uppmärksamhet. Det var för det mesta långtråkigt, med utdragna tal från alla 'wellfare leaders' (en för varje år) och väldigt många som fick diplom och grejer. För att få ett diplom för prestationer i ett ämne som måste man ligga på stadigt A under ungefär hela året och sådant. Kan verka lite som att man hyllar de som är duktiga och förbiser de som inte presterar lika bra, men jag tycker att det är en bra grej. De får antagligen många att kämpa lite mer eftersom ett sådant diplom är väl en bra sak att bifoga i ett CV eller nåt. Och så är det ett sätt att öka skolandan, det är så mycket mer av sådant här än det är i Sverige känns det som.

Annars inget nytt, skolan går bra, det är bara en månad kvar till lovet nu. Vädret bilr stadigt varmare också.
Om jag tar mig tid i helgen så ska jag ta lite bilder på mitt hus så ni får se hur jag bor. Bilder var ju uppskattat förstod jag det som. :)

Presentation Evening

3 Läs mer >>
Kolla vad smidigt. Genom att inte blogga på ett noga uträknat antal dagar så verkar det som att jag har uppdaterat varje dag. Om man inte läser regelbundet då. Eller kollar datumet.
Nej. Jag är inte skapt för att blogga. Men jag ska försöka iallafall, för det finns nog några som tycker det är intressant. Och sedan kan det ju vara roligt för mig att titta tillbaka och läsa om vad jag gjorde.

Jag tänker låtsas att den senaste veckan inte fanns. För jag orkar inte anstränga mig så mycket att jag skriver om allt det också. Så idag räcker för tillfället.

I skolan hände inte mycket, vi började på våran matte uppgift. Det är lite som en stor hemläxa, eller hemprov om man så vill, fast vi jobbar med den i skolan också. Jag tror jag föredrar den svenska sättet att ha matte framför det här. Maths assignment. Krånliga saker.
Efter skolan så skulle Victoria, Anne, Shani, Renee, Jade och Sarah komma upp till mig och titta på film, men de tre sista fick förhinder så vi blev bara fyra. Eftersom två av oss(inga namn, men det är inte någon från Skandinavien...) är väldigt lata så gick vi först ner till parkeringen för att se om någon vi känner skulle köra hem. Ingen tur där så vi fick gå iallafall.
Så vi tittade på ConAir och Save the Last Dance. Vid sju så gick sällskapet hem och jag bytte lakan, duschade och städade mitt rum. Ett ganska fint dagsverke tycker jag.
Nu är min renbäddade säng väldigt lockande. Jag är trött, trött, trött och har lite ont i ryggen av någon oidentifierad orsak. Troligen helgens camping eftersom jag sov på en kvarts madrass och knöligt gräs. Imorgon så har vi mystorsdag som vanligt. (9.00 till 11.20) Tyvärr så hörde jag några prata om att denna trevlig skoldag ska ändras till en vanlig eftersom skolungdomar har gjort olagliga saker på stan under tiden som de normalt hade varit i skolan. Jag hoppas det inte stämmer. Torsdagar är mycket trevliga.
Men en glädje också, vi ska ha en till uniformfri dag!! Nästa vecka förstod jag det som. Uniformfri dag är nästan lika roligt som lov. Haha, inte riktigt kanske..

Nu ska jag bara dricka upp mitt te och sedan ska jag soova!

Onsdag

9 Läs mer >>

Det känns snarare som måndag eftersom vi hade ledigt igår. Den här veckan kommer nog försvinna ganska snabbt, men det är ju inte så ovanligt.

På morgonen fick vi stressa för att det skulle tydligen komma ett lass japaner över dagen och de behövde buddies igen. Dock var det bara för idag, men ändå. Jag tycker det är ganska kul att de har utbytesstudenterna som buddies, det känns ju som mer rimligt att man han en australiensare. För engelska är ju bara vårat andraspråk och japanerna kan sällan bra engelska så det blir ännu svårare.
Annars var det ungefär samma sak som förra gången, förutom att den här gruppen var väldigt(nu är jag elak) ful. Inte för att den förra var speciellt snygg, men det här var... Ja. Inte mer elakt nu.

Det var för övrigt en bra dag, jag hade inte gjort matteläxan men våran lärare kollade aldrig eftersom vårat klassrum var sprängfyllt med japaner(ungefär hälften av buddiesarna i samma klass..) så vi gjorde bara lite antackningar om logaritmer. Känns väldigt bra att jag redan kan det. Något så när iallafall.

Nu regnar det och är allmänt dystert så jag vill gärna sitta under en filt och dricka te. Jag ska nog ta och göra det. Det här är nog det närmsta man kommer höst här. Jag saknar hösten lite faktiskt. Jag gillar höst.

Tisdag

1 Läs mer >>

Idag tog jag och min vän Ellie bussen in till Cairns för att slösa pengar på saker man väldigt gärna vill ha men inte alls behöver. Vi lyckades utmärkt.
Jag inhandlade en parfym som var på rea utan att jag visste det, smycken, två klänningar och ett par skor. Som är coolast. De är jättehöga. Och svarta. Men jag tänker inte visa nån bild på dem för jag vet vissa som skulle skratta och håna mig.
Iallafall.

Jag tror jag är ganska trött för meningarna som jag försöker formuler blir osammanhängade och innehåller väldigt lite. Så kanske dags att ladda upp inför skola i morgon? Det är ju ändå bara 13 timmar tills jag börjar.


Jag ska skärpa mig och börja göra saker snart. Eller hitta på saker som jag har gjort. Blogga bättre iallafall. :)


Cairns

0 Läs mer >>
I torsdags fick jag ett paket från mina morföräldrar. Det var väldigt, väldigt uppskattat. Jag ville bara säga tack! :)

Paket

2 Läs mer >>
Ja, jag vet. Jag är jättelat med uppdateringar. Jag har inte ens svara på mejlen som snälla och trevliga personer skickat till mig efter att jag vädjat ett antal gånger. Skäms på mig. Nu är det långhelg, men jag har planer för i stort sett hela helgen och om jag är lite ledig en stund så måste jag jobba på mitt konstverk. Det är nästan bara den roliga delen kvar, alltså själv ritandet/målandet.
Men iallafall, nya tag nästa vecka då!

Saker som har hänt under veckan:

Jag har blivit bjuden till årets Valedictory, som är ungefär motsvarande våran studentbal. Alla i år tolv får ta med sig två gäster, och jag har en väldigt snäll vän. Fast det lutar åt att alla vi utbytesstudenter ska kunna gå ändå, just för att vi är utbytesstudenter och det är en stor del av skolgången och de tycker det är rimligt att vi får vara med fast vi alla går i år elva. MEN JAG BLEV BJUDEN. ;)

Okej, det här är ju ganska patetiskt. Inget annat intressant har hänt.  :(
Jag måste ta tag i det hela. :P

Meen, en för mig mycket glädjande sak är att min vän Shani eventuellt ska flytta in med mig efter jullovet. (Sommarlovet här, haha). Hennes familj bor i en annan stad och hon bor just nu hos sin moster, men hon ska förmodligen till Tasmanien nästa år och då kan hon inte bo där. Men Isabel sa att hon förmodligen kan bo här, och då blev jag glad. För Teresa åker hem i december och då blir jag nog lite ensam.

Nu ska jag nog baka kakor, för Victoria har bett mig minst 27 gånger. Sa jag att hon älskade dem? ;)

Blogglättja.

4 Läs mer >>


I går var jag till Cape Tribulation som ligger norr om Cairns. För er som inte vet vad det är så är det den enda platsen i världen där två världsarvslistade saker möts, nämnligen stora barriärrevet och Daintree rainforest. (Som är den äldsta i världen har jag för mig) Fint var det iallafall, även om vädret var ganska dåligt. Långa vita stränder och massa regnskog. Tyvärr så kunde man inte bada eftersom det fanns risk att stöta på båda krokodiler och 'box jellyfish' eller nåt sånt, de är iallafall maneter med långa giftiga tentakler. Tack men nej tack!
Vi såg dock varken krokodiler eller giftiga maneter, men däremot en vidrig snigel. Stor och svart var den. Jag skrattade åt Caity (Min värdmammas kusins dotter) som skrek och sprang när hon fick syn på den. Fast den var inte fin.
Jag hittade en liten krabbklo som var jättecool så jag tog den.
 I övrigt så togs en sanlös mängd av oerhört fula bilder på mig. Så typiskt. Det är därför ni bara får se en bild på stranden.

Cape Tribulation

1 Läs mer >>
Hej :)
Nu ar jag hos en kompis, vi har pyjamasparty. Hon bor ute i Yungaburra, ett jattefint stalle en bit utanfor Atherton. Just nu ar det bara jag, Anne och varden sjalv, Katie. Snart kommer nagra fler. Vi har atit pizza och pratat en massa.

I veckan har det inte hant sa mycket, men jag var tvungen att ova pa min monolog en massa sa jag har inte upopdaterat. Nu vet ni.
Puss och kram och allt. Saknar er!

Friday night is party...

6 Läs mer >>
Idag var det jättevarmt. Det var verkligen olidligt. Speciellt under Outdoor Ed, vi fortsätter med bågskytte. Så fort det inte var våran tur så flydde vi till skuggan, men sedan kom en bitter man och förklarade att vi inte fick vara där.
Han var mycket, mycket arg och skickade oss till våran lärare och försökte även få iväg en kille till RTC:n.
Men vi hittade en annan skugga så vi slapp bli brända och få massa hudcancer.

RTC:n är ett rum dit man skickar folk som inte uppför sig. Skolpolicyn är att alla har en fri vilja, och att man själv väljer sina handlingar och accepterar konsekvenserna av dem. Om man bryter mot en regel så frågar läraren/vem som nu är ansvarig "What are you doing?", som följs av "Which rule are you breaking?" och "What happens if you disrupt again?" .
Om man får frågorna men sedan stör igen så har man valt att lämna lektionen. Då skickas man till RTC:n och där får man tänka över sitt beteende och fundera på ett sätt att förhandla sig tillbaka till lektionerna.

Nu vet ni det. Jag ska dricka lite te nu tänkte jag mig. Annars blir det nog en tidig kväll, jag är jättetrött.

Tisdag

7 Läs mer >>


Jag hade ju passat rätt bra i kortare hår! :O
(Cairns 28/9-08)

OBS! Jag har alltså inte klippt mig. Håret är bara gömt nånstans bakom ryggen. ;)

Först skoldagen gick bra, vi gjorde inte mycket alls. Jag anar att jag har ådstakommit ytterligare ett VHA i CMM. (Hahaha. Jag tänker inte berätta vad det betyder.)
Annars fick jag träffa Anne och Victoria igen, som jag har saknat lite lätt. Dock inte lika mycket som jag saknar er där hemma förstås!

Nu ska jag sova, och imorgon ska jag förmodligen framföra en monolog. Så ytterst spännande.

Upptäckt

2 Läs mer >>

Jag vill blogga men jag har inget att berätta. Så därför får det vara.

(Skolan börjar ju snart, då kanske jag får lite mer att säga. Kanske. )

Lördag

4 Läs mer >>
Fick höra lite sånger av Johan. Det var fint och jag blev glad.
Klockan är över ett på natten, men jag är inte trött. Ska dock gå och lägga mig snart ändå, för det är ju det man brukar göra. Jag är nog lite övertrött, för jag skrattade mycket och länge åt vad kaktus på engelska heter i plural. Men jag minns inte längre. Fråga Mia.

Godnatt!

Glädje från en Johan

0 Läs mer >>
Usch på det. Jag har verkligen ingen lust att börja skolan igen. Fast jag kan tänka mig att lite rutiner skulle sitta bra i min väldigt slappa vardag. Det är löjligt hur lätt man anpassar sig till lov. Bara trevligt i och för sig.
Det har regnat hela morgonen här iallafall. Nu börjar det klarna upp lite och det tackar jag väl för eftersom jag tänkte gå ner på stan idag. Det är detta som motsvarar våren här iallafall, massa regn varvat med klart väder som successivt blir varmare och varmare. Sen slutar det regna och så steks man. Ah, ljuva framtid.
Fast jag vill ju inte klaga, för jag gillar värme. Bara inte att svettas.

Nej, det börjar väl bli dags att kamma håret och sånt där annat viktigt så att man ser lite normal ut. :)

Hej sista lovdagen!

4 Läs mer >>
Idag har jag bara segat runt hemma. Mitt i all min misär(Oroa er inte, jag överdriver. Dramtik och sånt.) så har jag iallafall en ljuspunkt. Google översätt. Översätt. Skapad för att underlätta kommunikation mellan människor eller för någon annan god sak, men lyckas inte riktigt.

Klicka er in på sidan och översätt valfri hemsida. Förslagsvis en blogg.
Det smidiga språkverktyget omvandlade mitt "Vi åkte in till stan och där blev jag sjuk av en nudelrätt och mådde dåligt hela eftermiddagen. Lagom roligt var det." till det lite mindre korrekta men mycket  mer underhållande "We went into town and where I was sick of a nudelrätt and felt bad all afternoon. Just in time, it was fun. Fantastisk uppfinnig tycker jag.
HAHAHAHAHA!
Min blogg är dock inte den ultimata, hittade inte mycket roligt förutom det ovan.
Vill man ha lite mer roligt så kan man kopiera den översatta texten och översätta den tillbaka till svenska i textöversättaren på samma sida. Det blir inte mycket rätt.

Roligheterna startar här

(Och nej, det var givetvis inte så att jag borde ha övat på min monolog eller filat på mitt Art-projekt. Inte alls.)

Inget nytt