2 Läs mer >>
Saker och ting är väldigt tråkiga just nu. Jag har ingen motivation till att göra något alls. Synd att jag har saker jag måste göra till skolan då. :(

Usch

2 Läs mer >>
Nu är jag tillbaka hos min vanliga värd, med internettillgång och allt. Haha.
Jag hade mycket enkelt kunnat blogga under veckan, men jag kände mig lat och det var ganska skönt att inte göra det. Dessutom behöver jag inte ens uppdatera, folk kikar in ändå. Slog nästan besöksrekord igår. (okej, det var väl en fem-sex personer ifrån, men iallafall!)

Har inte gjort mycket vettigt under veckan heller. Lördag morgon tog jag och Anne bussen in till Cairns för att besöka Shani. Vi åkte in till stan och där blev jag sjuk av en nudelrätt och mådde dåligt hela eftermiddagen. Lagom roligt var det. Vi sov över och åkte tillbaka på söndag eftermiddag.
Annars har jag bara gjort ingenting. Jag och Anne roade oss med kameran en dag, en annan gick jag och Vanessa downtown och gjorde (surprise) inte nånting alls.

Idag besökte jag det lokala poolområdet för första gången, tillsammans med Ina och Daniela. Det är vi som är ettårs-ligan här, haha.  Det var iallafall trevligt och jag brände mig inte eller nåt heller. Det är första gången som jag har varit i bikini sedan jag kom hit. Det är faktiskt sant.
Imorgon ska jag åka ut till Lake Eacham och träffa lite vänner och förhoppningsvis få lite mer färg. Både Anne och Victoria är pepparkakor och eftersom jag oftast är med dem så ser jag ut som ett lakan. Eller käner mig som ett iallafall.
(Men oroa dig inte mamma, jag använder solskyddsfaktor och jag sitter faktiskt i skuggan också!)

Det räcker så här, för jag är så trött att ögonen går i kors fast klockan bara är sex. Halv sju.

Tillbaka

2 Läs mer >>
Om en liten stund ska jag gå ner till min tillfälliga familj. Jag har duschat, packat, städat och till och med målat tånaglarna. Man kan säga att jag är färdig.
Hursomhelst så vet jag inte om jag kan blogga därifrån. Eller orkar för den delen.

Så det kommer nog vara lite tunnt med uppdateringar under den här veckan, bara så ni vet.

Puss! Jag saknar er!

Bloggpaus. Kanske...

2 Läs mer >>

Jag trodde att jag hade nämnt att min värdmamma ska på ett bröllop i Brisbane.

Det hade jag nog inte gjort, men det är alltså därför som jag ska flytta. Jag ska bo hos en annan familj i en vecka, min värdsyster ska på en dykarkurs i Cairns så hon ska vara där.

Bara så det inte blir mer förvirrat.

Oj

4 Läs mer >>
Imorgon är ju sista skoldagen, men jag är inte ledig för det. Jag måste färdigställa min engelska monolog(jag ska vara en man, jag tror det kan bli roligt!) och så var det nånting annat som jag inte minns. Jag kommer väl ihåg det snart.

Idag fick vi veta ungefär hur vi ligger till i våra ämnen, jag har blivit godkänd i allt. Jag blev lite stött över att jag hade C i Outdoor Education, men sedan kom jag på att jag var i en annan grupp fram tills för ca fyra veckor sedan och att jag inte följde med på kanotturen. Då blev jag genast på bätte humör.
Jag hade B i Hospitality, C i resten. Dock så är det inte permanenta betyg, de får vi i slutet av läsåret.

Nu ska jag äte lite och sedan sätta mig i arbete. Nu kom jag förövrigt på vad jag skulle göra mer, omvandla wma-filer till mp3-filer och packa för imorgon ska jag ju flytta ut en vecka.  :)

Mycket att göra

2 Läs mer >>

Om två dagar är min första termin i skolan slut. Det har gått jättesnabbt och jag är väl inte så förvånad över det. Dagarna i sig går inte jättefort, men när de är förbi så känns det som att de var hur korta som helst.

Men iallafall. Jag tänkte berätta lite om hur skolan är här. Jag vet inte hur mycket jag har sagt tidigare, men något nytt ska jag väl kunna komma på.
Schemamässigt ser alla dagar likadana ut, 2x70 min lektion, 40 min rast, 70 min lektion, 40 min rast och 70 min lektion igen. Det är bara lektionerna som varierar. Vi läser sex ämnen och har varje lektion tre gånger i veckan. Rena semestern säger jag, och tänker på Nv-matte fem dagar i veckan.
Om det var nån smart person som insåg att sex ämnen tre gånger i veckan inte går jämt ut med lektionsfördelningen som jag beskrev ovan så är det för att vi bara har två lektioner på torsdag. Slutar 11.20, tackar för det :)
Vi har bara prov i slutet av varje termin, och inte i alla ämnen. De ämnen som ger OP-poäng(jag vet inte riktigt vad det är, men det är nånting med universitet ialalfall..) har prov, men de lättare/mer praktiska ämnena har inte alltid det.
Jag hade bara prov i Matte och Hospitality. Jag pluggade inte till något av dem, men jag blev ändå godkänd med god marginal. Det känns mycket bra.
En annan sak som känns mycket bra är att jag har A i Multimedia. Min lärare upplyste mig igår eftersom alla lärare som har utbytesstudenter måste fylla i papper och grejer om hur det går för oss.
Det är lite underligt att jag klarar mig så pass bra, för jag anstränger mig inte särskilt mycket. För jag får ju ändå inget för det i Sverige.
Annars är det annorlunda med skoluniform(Igår var typ bäst! Men det var vissa som ändå hade sin uniform på sig. :S)  och att man kallar lärarna 'Sir' och 'Ms' oavsett egentlig titel.
Det känns också som att det är svårare att få Mvg här. Eller kanske inte eftersom jag fick det. :S 
Jag vet inte.

Skolan

6 Läs mer >>


Jag är rätt brun känns det som. Armar och aniskte iallafall. Magen är kritvit kan jag tänka mig.
Just den här bilden är ju  inget prakexempel kanske.
Men det gör ingenting för jag har rätt mycket tid kvar :P Och det är ju snart sommar här så.

Tänkte bara vara dryg och upplysa er innan jag ska gå och lägga mig. Godnatt!

Min solbränna

1 Läs mer >>
Imorgon blir en bra dag. Trots matteprovet som jag egentligen har pluggat alldeles för lite till, men det är ju inte något ovanligt. Det som kommer att lyfta hela dagen är att vi får ha på oss vad vi vill! :D:D
Det är nån insamlingsgrej som skolan har så vi har på oss vanliga kläder och skänker en dollar.
Min glädje har inga gränser!

Inte för att skoluniformen är så himla hemsk att ha på sig egentligen. Den är bara väldigt ful. Och så inbillar jag mig att jag ser förjävlig ut i den. Men alla andra ser normala ut, det är därför jag vet att jag inbillar mig.

Nu blir det grekisk yoghurt och cornflakes.

Free dress day.

4 Läs mer >>
Det blir ingen engagerad blogg idag, jag har sovit för lite. Roligt var det iallafall.
Vi simmade över Lake Eacham, ca 1 km och gick tillbaka utan skor. Simningen var trevlig, men mina fötter dog litegrann av grusgången som vi gick på. Jag fick dessutom en blodigelgrej mellan tårna.
Såklart var det ingen annan som ens såg skymten av en.

I övrigt så har jag misstankar om att en viss kemilärare har skaffat sig inflytande över H&M's barnkläders design...


Mer än så var det inte just nu.

Trött

1 Läs mer >>

Idag ska jag på födelsedagsfest hos en kompis. Vi ska sova över där och så, det blir nog trevligt.
När vi ska sova nån annanstans än hos våra värdfamiljer så måste vi fylla i ett papper för att få lov, det känns som årets onödighet men det är nåt med försäkringen.
Regniga veckan verkar ha slutat iallafall, för nu skiner solen och det är varmt. Eller det var iallafall det när jag var ner på stan och köpte en present, det var ju ett par timmar sedan.

Jag blir hämtad om ungefär 40 minuter så jag ska ta och göra mig i ordning nu. :)


(Imorgon ska jag ta det där om att 'the world is better upside down' eller hur det nu var...)

Lördag

0 Läs mer >>
Okej, det måste ju se lite fel ut när jag skriver nattstunder i ett inlägg som publiceras klockan fem på eftermiddagen.
Men det är faktiskt åtta timmars tidsskillnad. Bara ifall ni har glömt.

Tillägg

4 Läs mer >>


Lite sentimental så här i nattstunder efter msn-samtal med några vänner. :(
(P.S. Tro inte att det här är alla jag saknar!)

Saknar

2 Läs mer >>
Idag har jag köpt nya skor. Jag undrar om det inte är första gången som jag köpte skor för att jag faktiskt behövde.
Mina fina svarta skor har levt ett kort men intensivt liv på ca fyra månader och sulan håller på att ramla av.
Så jag behövde. På riktigt.
De är fina också, svarta och med lite snördetaljer. För 10 dollar på BigW! Billigt och bra.

Annars har jag hjälpt Victoria med hennes engelska, vi stannade kvar hela skoldagen fast vi hade kunnat gå efter andra perioden. Anna stannade också, men vi fick nog inte så himla mycket gjort. Trevligt var det och sedan gick vi till Victoria och åt mat. Kvällen avslutades med att jag fick rita massa saker åt Victoria. En toastol och ett sängbord till exempel.

Ingen har sagt att vi är normala.

New shoes

1 Läs mer >>
God morgon!
Jag har precis duschat och ätit frukost. Inte för att det var speciellt nödvändigt att duscha, jag menar vi är inne på tredje dagen av konstant regnande så det är i princip bara att gå och ställa sig på gården med lite schampo i håret.
Men jag var ju ändå vaken så...

Idag har jag två lektioner, sedan ska jag träffa min Student-Coordinator och samtala lite. Efter skolan blir det antagligen stan eftersom jag är i ganska desperat behov av nya skor. (Sulan håller på att ramla av..)
Jag ska även ta ut pengar till Seniorkläderna som vi får nästa år.

Ha en bra dag!(Sov gott)

Torsdag

6 Läs mer >>
       




Bara så ni inte glömmer hur jag ser ut på riktigt. Eller nåt...

And what has she been...

1 Läs mer >>
Imorse var jag rätt osmart. Jag skulle mäta upp mjöl till Hospitalityn, men är så använder de måttet 'cup' och inte deciliter eller nåt. Det står skriver både i delar (1/3 o.s.v.) och milliliter, men inget annat. Så jag slår på datorn för att leta nån form av omvandligstabell. Kände mig lite lagom klyftig när jag kom på att jag kunde mäta i milliliter.

Men allt gick bra och mina kakor ägde de flesta andra. :)

Dagens kakbak