4 Läs mer >>
I helgen var jag i Cairns med Anne, Shani och Lani. Vi bodde som vanligt hos Shanis pappa, vichillade ganska mycket och åkte in till stan lite. Trevligt. Men Cairns är så äckligt varmt hela tiden, det är inte roligt nånstans.


Fika! :)


Chill


Snäcköronhängen

I spent the weekend d...

5 Läs mer >>



Jag och Shani har på oss:

  • Maroonfärgade umbroshorts. (Sjukt bra passform. . . Eller nåt.)
  • ASHS's Senior Shirt. (Svengelska. Men jag kan ju inte skriva seniortröja, ni hör ju hur det låter.)
  • Och såklart våra bästa fotominer. (Övar inför skolfotograferingen imorgon!)


De har för övrigt ett ganska mycket smartare system för skolfoton här. Men får en broschyrgrej innan man tar fotona och så får man välja vilket paket man vill ha. Det finns ca 7 olika att välja på och dessutom får man välja en design till bakgrunden av gruppfotot och den största bilden av sig själv. Sedan fyller man i vad man har valt på ett kuvert och skickar med rätt summa pengar.(Eller kreditkort.) Mycket enkelt och smidigt och inget hålla på och skicka tillbaka massa grejer som man inte vill ha.  Man kan dessutom köpa tillägg så som retuschering light, t.ex. om man har en jättestor finne i pannan på fotodagen. Fem dollar extra kostar det. Ganska värt tycker jag.
Sen är det ju lite otur om man råkar bli jätteful på bilderna, då sitter man där och kan inte bli av med dem. Men jag har mitt på det torra, jag är nämnligen proffs på fotominer! (. . .)

   

Alltså. Blir man såhär snygg på bild så är det svårt att misslyckas.
(Därför beställde jag såklart fotopaketet med mest bilder i, haha)

Dagens Outfit

1 Läs mer >>
En konstig sak här i Australien är toalettdörrarna. Dörrarna i sig är för det mesta helt normala, men låsen är bokstavligt talat bakvända. (De toalettdörrarna som har lås vill säga. Det ärg anska vanlgit att de är utan också....) När man ska låsa dörren så vrider man (nu blir det krångligt att förklara) inte åt det hållet som verkar rimligt, dvs. mot dörrkarmen som är närmast handtaget där låsgrejen hamnar och håller dörren stängd. Det hållet vrider man åt när man öppnar låset.

Fattar ni? Det är iallafall ganska irriterande ibland, och det är inte bara jag som har märkt det. Anne och jag samtalade om det häromdagen. Vi funderade på anledningen.
Det kan ju vara för att det är på södra halvklotet och det mesta blir bakvänt. Typ som att toavattnet snurrar motsols eller vad det nu är när man spolar. Det har jag inte undersökt och tänker inte göra heller.

En annan konstig sak är att de flesta här typ att Agnes är ett jätteskumt namn. (I och för sig har jag ju själv tyckt det lite då och då.... haha) Iallafall, de anstränger sig för att hitta på smeknamn och grejer vilket är lite svårt så man får dras med hemskt fula försök till smeknamn elelr tveksamma uttal på originalet. Men vad gör det om 100 år?

Märkligt

5 Läs mer >>
...var jag på BigW med Anne och hennes värdsyster Ashleigh. Vi kikade på lite filmer och så hittade Ashleigh 'Memoirs of a Geisha. Hon plockade upp den och tittade på den. Sen tittade hon på mig. Sen på bilden igen.
Sen kom frågan: Har du japanskt i dig?

(Det fula är att det inte ens är i närheten av första gången. Jättemånga har frågat om jag har asiatiskt ursprung. Ganska(VÄLDIGT) lustigt tycker jag, som är helt och hållet svensk.)


Haha, om man såg ut såhär.....

Idag...

1 Läs mer >>
Nu har skolslappheten kickat in på riktigt. Idag bytte jag ut den vanliga engelskakursen mot en betydligt lättare variant. Inte för att jag inte klarar den svårare utan för att jag inte vill ha massa hemläxor hela tiden och behöva anstränga sig för att bli godkänd på uppgifterna. Varför ska jag sitta med hemläxor om det ändå inte har nån betydelse för min framtid? Då kan jag ju lika gärna ha roligt istället. 
En text på 500 ord om ett yrka man vill ha i framtiden låter ju betydligt trevligare att pyssla med än ett 'persuasive speech' på 4-6 minuter där man ska övertyga sin publik om sin ståndpunkt i en mediafråga.
Så därför bytte jag.


P.S. Rubriken var min homestay coordinators kommentar när jag och Anne sa att vi ville byta 'ner' oss i engelska. :p

Im here for a good ti...

6 Läs mer >>
I Sverige möglar osten i kylskåpet, i Australien möglar skorna i garderoben. Jag tycker att det är ganska vidrigt.


       

äckligt.....

2 Läs mer >>


I Sydney gjorde jag ganska lite, med tanke på hur mycket som man kan göra där. Jag såg fyrverkerierna på Sydney Harbour på nyårsafton, seglade och åkte på sightseeing med min familj. Att sitta på en båt på Sydney Harbour var dock inte så jättekul. Vi var tvugna att vara på plats vid två för att få en bra plats och sedan var det bara att vänta. Fyrverkerierna var dock jättefina.
På sightseeingen såg vi väl det mesta som man "ska" se Operahuset, Harbour Bridge(Jag och pappa ville klättra upp på den, men det kostade typ 200 dollar). Vi åkte buss en dag och färja den andra. Sydney är en fin stad, men jag är ändå glad att jag inte hamnade där som jag ville från början. (För de tror att svenska utbytesstudenter är värsta slamporna fick jag höra. x)  )

Jag bodde också ett par dagar hos min värdmammas kompis i Newcastle, de har ett hus brev id en sjö i vilken jag provade wakeboarding vilket jag var ganska värdelös på. Men det var roligt iallafall.

Sydney

9 Läs mer >>
Nu har ju datorn varit lagad ett tag, och skolan har faktiskt börjat förra veckan. Men saken är, jag bloggade aldrig riktigt för att jag själv tyckte det var roligt, det var mest för att kunna hålla kontakten med er.
Så ni kanske förstår om det är lite segt att börja igen nu när jag inte har gjort det på så länge. . .

Lovet tar vi senare, det var långt men det hände inte så mycket. Jag fick besök av familjen, åkte till sydney och ett par vändor till brisbane och blev nästan "instängd" i Cairns p.ga. massa massa regn. Men ska jag berätta om det så kan jag ju lika gärna göra det med bilder och det har jag inte riktigt tid med nu.

På tal om massa regn så har det regnat här i nästan en vecka nu, och ovanpå det så har vi haft två cyklonvarningar och en del mindre översvämingar i orter runtomkring. Ganska intressant väder. Jag och Shani tog en spontanpromenad i söndags. I hällande regn gick vi ett par kilometer, vi hittade en ganska översvämmad bäck som vi badade i. I den bäcken tappade jag också min flipflops så jag fick gå utan skor tillbaka. Dock så är det ganska vanligt här i en landsort. . . :p

I övrgit så har det inte hänt så mycket, skolan är som skolan vanligtvis är. Men i dag så blev jag och tre andra från min multimediaklass ombedda att göra ett särskilt projekt för skolans 50års jubileum. Detta projekt är en CD/DVD om skolan sedan den startades och fram till idag, med elever, händelser och allt sånt. Vi kommer jobba med det ända tills terminsslutet i juni och de andra kommer fortsätta längre om det behövs. Och det som är mest bra är att vi inte måste göra uppgifterna som de andra i klassen gör, vi har projektet som våran enda uppgift och den räknas in i våra kompetenslistor.  Sånt är roligt. :)



okej...