4 Läs mer >>
Har legat lite på latsidan med bloggen, ingen skräll direkt. Ska ta och skriva lite ordentligare imorgon, jag har ju faktiskt lite att berätta om nu. Exempelvis så var jag i Champagne i helg (och provade champagne hihi), väldigt trevligt.
 
Tills dess får ni hålla till godo med en bild på mig, Chloe och Sarah från en utekväll tidigare.
Puss!
 

Miniblogg

1 Läs mer >>
Har begått mitt standardmisstag, att tro att så fort man lämnar Sverige så är det varmt. Så är inte fallet, men det lär jag mig visst aldrig. Jag tog med mig en vår/höstjacka i tron att det skulle hålla sig kring några plusgrader första veckorna och sedan bli varmare och varmare. Inte då, de senaste dagarna har vi haft MINUSGRADER på nätterna, även på dagarna ibland och SNÖ. Hallå, vad hände med 13 grader varmt som de hade hela december?
Som tur är så har Märta (ungefär) samma storlek som jag, så jag har fått låna en av hennes vinterjackor under dessa kylans dagar. Håller tummarna för att det snabbt blir varmt, Märta berättade att de hade varit på en grillfest i slutet av mars förra året, då var det 20 plusgrader. (!!!) Inget ont om snö, men här blir det slask innan man hinner blinka och det kan även göra så att tågen strular, alltså två jobbiga saker. Men det är fint en stund.
 
 
Annars händer inte speciellt mycket, dagarna går väldigt mycket på rutin. Jag trivs jättebra med Märta och Christophe och jag tycker jättemycket om barnen, men särskilt stimulerande är det inte. Det är däremot franskakursen som går bättre och bättre, idag har jag pratat lite med grannarna när jag var ute med Lucas. Jag fattar fortfarande nästan ingenting när de pratar, men jag lyckades i alla fall förmedla att jag är från Sverige och dålig på franska, samt förstå när de frågade ifall vi har mycket snö i Sverige. Progress - indeed!
 
Min lärare blev förresten alldeles förstörd när hon fick veta att i princip alla som går kursen pratar engelska eller något annat språk än franska hos sina familjer. (De flesta är anställda för att prata ett annat språk med barnen) Hon tyckte det var hemskt och sa att vi inte kommer lära oss nånting. Vi får väl se.
 
Hoppas allt är bra därhemma, puss och kram!

22 januari

2 Läs mer >>
 
Foxy Friday på er alla, önskar jag och mina strumpor. Ikväll ska jag ut med några kurskompisar, det ska bli jättekul att utforska Paris nattliv lite. Dock kan det bli en ganska kort kväll eftersom tågen slutar att gå vid halv ett och jag vet inte riktigt om jag är mogen för nattbuss med två byten än. Ska höra lite med Märta om hur det är, men oavsett blir det nog en kul kväll!
 
Hoppas allt är bra med er <3
 
P.S Köpte en flaska vin och behövde inte visa leg - progress!!

Foxy Friday

0 Läs mer >>
Igår var Märta till läkaren med Noah. Han är pigg och frisk och har lagt på sig en del sedan han föddes, 4020 g väger han nu. Det är 10 g mindre än jag vägde när jag föddes, och Noah är sex veckor gammal. (Ja, jag var en tjockis) (Henrik, du behöver inte kommentera " är* ") (Ingen annan heller för den delen)
 
Hur liten kan man vara? Så himla fin är han.
 

Noah

2 Läs mer >>
  
 
Här är lite bilder från min lilla promenadsträcka till och från tågstationen. Området Le Pecq är allmänt mysigt och franskt och MYSIGT, trots ganska tråkigt väder. Det är ganska litet, eller det är faktiskt väldigt litet, men jag har inte hunnit utforska desto mer. Det finns ett café, ett bageri, en minibutik, ett apotek och en bensinstation. Utöver det verkar det mest vara parker och bostadsområden. Ska vandra runt lite mer när vädret blir lite trevligare, nu är det mulet och småregnigt mest hela tiden.
 
 
Mitt bostadsområde ser ut såhär, ett ganska stort antal likadana hus utplacerade enligt bilden till höger. Alla husen ligger officiellt på den större gatan i mitten och har nummer efter den, men de små "tvärgatorna" (egentligen mer som gemensamma gårdsplaner) har egna namn och kan också användas som address.
 
 
Här är mitt hus, direkt från Instagram med filter och allt, for your viewing pleasure. Mitt fönster är det som syns på bilden, jag har fönsterluckor! Så omständigt men så charmigt! I går satte jag och Christoph ihop mitt skrivbord, från IKEA såklart (De kör Volvo också, Christoph säger att de är mer svenska än franska fast de bor i Frankrike), så nu kan jag komma i ordning ordentligt och sen kan jag visa bilder på mitt rum. Känns lite mer safe att installera sig ordentligt nu efter nästan en vecka, nu när jag vet att vi inte hatar varandra, jag och familjen.
 
Salut!
 
P.S Egentligen är mitt bloggnamn inte riktigt passande eftersom jag faktiskt bor utanför det som räknas som egentliga Paris. Det är dock ganska lite som faktiskt räknas dit så jag behåller det, dessutom låter det inte lika trevligt med "Parisförortsvår".
 
 

   

 

Le Pecq

6 Läs mer >>
Idag har jag åkt in till Paris helt själv för min franskakurs. Det gick väldigt bra, men jag känner ju till Paris tågsystem sedan tidigare och jag visste precis vart jag skulle så det skulle inte uppstått några problem. När jag kom upp från metron blev det däremot lite problem, min skola ligger på en sidogata som är ganska liten och därför inte finns med på nästan några kartor. Jag chansade och gick efter en gata jag trodde det var på. Jag hade givetvis fel och fick fråga efter vägen, men innan jag hann vända om så blev JAG stoppad och två vilsna tjejer frågade mig om vägen. Hyfsat nöjd, första dagen i Paris och jag ser inte totalt vilsen ut.
 
Efter lite om och men lyckades jag hitta till skolan, men då får jag veta att det inte är där jag ska vara utan på kontoret som ligger några kvarter bort. Bra att de talade om det innan. Jag gick dit, skrev in mig och betalade kursavgiften samt fick lite information om kursupplägget. Sedan fick jag springa tillbaka till skolan för att hinna till lektionen, som egentligen hade börjat tre minuter innan jag gick från kontoret. Eftersom jag var sen så visste jag att jag skulle avbryta lektionen när jag kom, inte så kul. Tyvärr så hade min grupp bytt klassrum med en annan grupp så när jag kom och knackade på så var det inte ens min lektion jag avbröt, så då fick jag gå och avbryta en till för att kunna börja. Härligt.
 
Vi är sju stycken i min klass, tre från USA, en från Spanien, en från Portugal, en asiat av hittills okänt slag och jag. De verkar trevliga, men vi hann inte prata speciellt mycket utöver forcerade konversationer på stapplande franska där vi berättade vad vi heter, var vi kommer ifrån osv. Själva undervisningen var sådär, läraren pratade nästa bara på franska, vilket jag absolut är för, dock kanske man ska göra det lite mindre i en nybörjargrupp. Men jag hade ju inga böcker eller något, och jag hade missat en lektion så det kan ju hända att det var det som fick mig att känna mig inte så lite vilsen. Återkommer om några veckor.
 
En sak som jag redan nu vet kommer vara bra är att kursen jag går är ett "Discovery Program", vilket innebär att jag har två språklektioner per vecka och en lektion som går ut på att lära känna Paris genom att åka till olika ställen, både turistställen och dit fransmännen själva går. Det ska bli jättekul!
 
Imorgon ska jag vara själv med Lucas för första gången, spännande att se hur det går. Vi är ju kompisar nu i alla fall, han är generös med sina dreggeldrypande pussar. Gulle.
 
Bonne nuit!

Student igen

1 Läs mer >>
Fick höra att det var dålig stil att länka en blogg som man inte skrivit inlägg i, ursäkta alla som kände sig lurade av att komma hit och bara hitta inlägg från Australien.
 
Jag kom i alla fall fram till La Maison Oudot igår vid tolvtiden, planet var nästan en timme sent från Arlanda men vi hann ikapp nästan all tid. Christophe hämtade mig, jag var lite orolig att vi inte skulle hitta varandra eftersom vi knappt hade pratat nånting innan och jag inte direkt var säker på hur han såg ut. Det löste sig dock till allas fördel, vi hittade varandra utan problem och hemfärden gick smidigt och bra.
 
Jag har installerat mig rätt bra nu, har packat upp och lärt mig hitta i huset t.ex. Jag tycker väldigt bra om både Märta och Christoph och är även ganska förtjust i barnen. Noah är bara fem veckor så han gör inte så mycket väsen av sig, om han inte är hungrig eller trött dvs. Han är pytteliten, alltså verkligen extremt liten, när jag tittar på honom så kan jag bara tänka att det inte finns en chans att barn normalt är sådär små. Han ser lite ut som en galen professor, han har jättestora ögon, runda kinder, nästan inga ögonbryn och glest, fjunigt hår. Jag tänker mig att ett experiment har gått snett och svett bort hans ögonbryn och delar av hans hår. Han är så väldigt söt.
 
Lucas är nästan precis det änglabarnet som jag förväntat mig, baserat på de två bilder jag har sett av honom innan jag kom hit. Han skrattar så han kiknar om man kittlar honom, flyger med hans helikopter och låtsas störtdyka mot honom, när vi lekte tittut med min hatt osv. Han stannar alltid och ler jättestort mot alla man möter på gatan, han älskar att bada och han tycker jättemycket om att titta i böcker. Han är en riktig linslus och han tycker det är jättekul att se sig själv i iPhonekameran och att ta bilder av sig själv. Han är frikostig med kramar och pussar och när han ser sin lillebror så vill han alltid klappa honom på huvudet och pussa på honom. Det är så fantastiskt gulligt. Men när han inte får som han vill så får han utbrott som varierar i storlek och uttryck. Oftast skriker han (Väldigt gällt...), men ibland kastar han saker och slår efter den som han gjort honom missnöjd. Idag var han extremt missnöjd över att vara tvungen att kliva upp ur badet så han vrålade från att han blev upplyft tills han var nästan helt påklädd. Kan dock leva med det, han är ju oftast glad.
 
Det kan vara lite svårt att förstå vad Lucas säger, eller snarare försöker säga. Eftersom han blir tvåspråkig så pratar han ganska lite för att vara två år, och han blandar svenska och franska hejvilt. Såhär efter en och en halv dag så har jag i alla fall fått lite koll på standardfraserna så det blir nog inte heller några större bekymmer. Jag börjar för övrigt min franskakurs inne i Paris imorgon, ska bli väldigt kul!
 
Av den anledningen ska jag ta kväll nu, men jag ska försöka vara en duktig bloggare, skriva ofta och visa bilder och så.
 
Hoppas ni har det bra hemma, puss!

Framme