2 Läs mer >>
I lördags firade jag in min veckolånga ledighet och även ensamhet. Familjen Outdot har förflyttat sig till Lyon så jag är ensam hemma och helt ledig, hela veckan. Välbehövligt. Dock är inte vädret på min sida, från att ha varit 14-16 grader och soligt onsdag-lördag så har det sedan varit kring 1 grad och regnigt med en stadig vind på det. Lite trist eftersom detta förmodligen är den enda längre ledigheten jag kommer ha.
 
Inledde i vilket fall ledigveckan starkt. (Åhå, hade nästan glömt hur det kändes att säga ledigvecka. Tyvärr kommer de inte så ofta nu förtiden.) På lördag eftermiddag besökte jag Angelina Tea Room tillsammans med Andrée och Celine. Angelina är stället där en massa kändisar, bl.a. Audrey Hepburn, brukade hänga när det begav sig (Dock hette det något annat då, det har funnits sedan 1903). Nuförtiden är det deras varma choklad som lockar turister och parisbor, med all rätt. Den är dyr som tusan, men så god! Det är inget O'boyblask utan riktig choklad som serveras med grädde i en lite kopp vid sidan av. Den är så rich (Vad är motsvarigheten på svenska?) att man bara behöver dricka lite, lite för att vara nöjd. Sedan dricker man såklart lite till. Även bakelserna och maten var till belåtenhet. Jag hade ätit lunch så jag åt en kolagräddehistoria med karamelliserade degpuffar och massa annat gott. Sockerkick deluxe. 
 
 
 
Sedan gick vi och satte oss i Jardin des Tuileries och njöt av vädret. När solen började gå ner blev det ganska kallt så vi for hemåt och laddade om för kvällens upptåg på klubben VIP Room.


Just den kvällen skulle Far East Movement spela där så peppen var stor från samtliga. Andrées crew av rika vänner hade bokat ett bord, alla fick bidra med lite och så la de resten. I det ingick inte bara ett bord utan även sittplatser! (Haha) Nej men seriöst, när vi fick vårt bord och satte oss så kom de med en stor ishink med en flaska Dom Perignon och en jättestor flaska Grey Goose. Party like a rich person osv.
 
I början när vi kom så var det lite dött, men det tog inte allt för länge så drog det i gång. Knökfullt överallt, och de hade sjukt cool inredning (som de tydligen ändrar regelbundet i samband med olika teman - hur bra klubb?), bra musik och en snurrande plattform med dansare. Konfettiregn lite då och då under kvällen, rökmaskiner, en person utklädd till Panda som gick omkring. Det var toppen! Stapplade in genom dörren vid halv sju på morgonen (Jag och Celine var taktiska och stannade tills de stängde halv sex för att kunna ta metron hem istället för nattbuss eller taxi) och behöll ryggläget hela dagen efter. Extremt rolig kväll!
 
                       
 
J-Splif
 
 
 
 

Saturday

2 Läs mer >>
Förra helgen myste jag! Hade inte planerat något särskilt så på lördag åkte jag till stan och strosade lite. Besökte den svenska godisbutiken i 9:onde, väldigt liten men mysig, och ganska så trevligt med lite svenskt godis. Fransmännen är inte så duktiga på just det, dock är ju det kanske en bra sak. Äter ost istället.
Sedan skulle jag besöka en bakbutik för att handla lite till Lucas födelsedagskalas. Körde standardproceduren och kollade upp närmsta metrostation, vilket var Chateau d'Eau. Ett litet tips om ni ska till det området nångång: Åk inte dit. Så extremt sunkigt område. I princip det enda som finns är skönhetssalonger av olika slag, och någon sorts motsvarighet till klubbar och barers inkastare står på gatorna och skriker och följer efter en och försöker ge en flygblad. Det var väldigt obehagligt, jag gick dessutom fel och var tvungen att gå tillbaka en bit längs samma väg så jag fick gå igenom det två gånger. Det visade sig sedan att bakbutiken låg i ett lite trevligare område, och dessutom närmare en annan station. Men Chateau d'Eau = omysigt. (Ska tydligen finnas riktigt billiga hotellrum där, undrar varför..)

 På söndag skulle Lucas ha sitt kalas (lillkillen fyllde två år häromveckan) och jag gillar att baka så jag sa att jag kunde göra en tårta. Han är en stor bilfantast, så då tänkte jag att en biltåtra kan man väl slänga ihop. Det kunde man.
 
Sockerkaksbotten, fylld med hallongrädde och banan, täckt med någon "solid frosting" (Socker och färgämnen av smaken att döma) och marsipan eftersom frostingen inte räckte till hela. Tydligen uppskattade Lucas den, jag var själv inte med eftersom jag kände att tid för barnkalas är tid att utrymma huset.
 
 
Tog mig istället in till Paris för att njuta av det fina vädret med två vårfräscha tjejer. Vi köpte en flaska vin (som de öppnade åt oss i butiken, i princip alla ställen har en vinöppnare till hands) och en baguette, sedan gick vi och satte oss vid Seine. Väldigt mysigt. En konstigt sak som hände: När vi hade hällt upp vinet i våra klassiga glas (finns att beskåda på bilden ovan) så fanns det en liten skvätt kvar i flaskan. Helt plötsligt så står det en kvinna brevid oss och frågar om hon får ta det. Kommer aldrig sluta förvånas av folk här tror jag. Hon såg inte ut som en hemlös/alkoholist heller, så jag vet inte om det är acceptabelt att göra så. Verkar extremt konstigt eftersom en kompis till mig frågade en fransman om en cigarett, och han frågade då henne om hon hade pengar. Nåväl, hon fick det sista vinet och vi myste på ett tag till och när solen började gå ner så sa vi hejdå och åkte åt våra olika håll. En väldigt mysig helg!
 

Förra helgen