Märkligt

En konstig sak här i Australien är toalettdörrarna. Dörrarna i sig är för det mesta helt normala, men låsen är bokstavligt talat bakvända. (De toalettdörrarna som har lås vill säga. Det ärg anska vanlgit att de är utan också....) När man ska låsa dörren så vrider man (nu blir det krångligt att förklara) inte åt det hållet som verkar rimligt, dvs. mot dörrkarmen som är närmast handtaget där låsgrejen hamnar och håller dörren stängd. Det hållet vrider man åt när man öppnar låset.

Fattar ni? Det är iallafall ganska irriterande ibland, och det är inte bara jag som har märkt det. Anne och jag samtalade om det häromdagen. Vi funderade på anledningen.
Det kan ju vara för att det är på södra halvklotet och det mesta blir bakvänt. Typ som att toavattnet snurrar motsols eller vad det nu är när man spolar. Det har jag inte undersökt och tänker inte göra heller.

En annan konstig sak är att de flesta här typ att Agnes är ett jätteskumt namn. (I och för sig har jag ju själv tyckt det lite då och då.... haha) Iallafall, de anstränger sig för att hitta på smeknamn och grejer vilket är lite svårt så man får dras med hemskt fula försök till smeknamn elelr tveksamma uttal på originalet. Men vad gör det om 100 år?

Kommentarer:

1 Pappa:

skriven

Agnes är ett kvinnonamn av grekiskt ursprung, som använts i Sverige sedan 1200-talet. Det kommer från grekiskans agnós med betydelsen ren eller kysk.

Kommentera här: